Ethos X for naturprodukter

Ekstraksjon av eteriske olje- og aromaekstraksjon fra planter eller krydder utføres ofte med dampdestillasjon eller hydrodestillasjon, og analyseres fortløpende ved GC eller GC-MS. Mens analysetrinnet utføres med nyeste generasjons analytiske instrumenter, er utvinningsprosessen som oftest basert på en eldgammel tilnærming, Clevenger-metoden, som dateres tilbake til 1928! Denne metoden krever flere timer, at en bruker mye løsemiddel (vann), og forringer kvaliteten på ekstraktet. For å ta tak i begrensningene til denne 90-år gamle teknologi, utviklet Milestone ETHOS X for utvinning av naturlige produkter ved hjelp av mikrobølgeteknologi, tilgjengelig i to forskjellige og utskiftbare konfigurasjoner for enten dufter eller smaker.

Laila Hagevik Kvalheim‘s Portrait

Laila Hagevik Kvalheim

Avdelingsleder Analyse

+47 48 15 98 59
Laila.kvalheim@holgerhartmann.no

Ønsker du mer informasjon eller en gratis online demo?

Nei, ta meg til nedlastning av dokument

Takk for interessen. Vi tar kontakt med deg innen kort tid

ETHOS X er basert på to innovative og proprietære teknologier: Løsemiddelfri Mikrobølge Ekstraksjon (SFME) og Microwave Hydro-diffusjon og Gravity (MHG) for rask utvinning av essensielle oljer og dufter fra aromatiske urter, krydder og tørre frø. Disse teknikkene ble utviklet av Laboratoriet for kjemi og naturlige stoffer og Matvitenskap ved Université de La Réunion i Frankrike. ETHOS X-systemet ble utviklet i samarbeid mellom forskningsinstituttet ved Université de La Réunion og Milestone, som førte til flere europeiske patenter, inkludert: EP 1 439 218, EP 1 618 798, EP 1 629 725 og EP 1 955 749.

Utvinning av naturlige produkter krever fleksibilitet for å matche spesifikke behov og målforbindelser for forskjellige planter materialer. ETHOS X er et allsidig system som tilbyr konfigurasjoner for enten duft- eller smaksekstraksjon. Begge konfigurasjoner er tilgjengelige med forskjellige reaktorvolum fra 2 til 12 liter. Disse kan brukes om hverandre avhengig av behov for utbytte.

Ekstraksjon av naturprodukter ved INRA Agrosciences National Research Institute, University of Avignon, France

Kontakt

Påmelding nyhetsbrev