5 ting å ta i betraktning når du velger en håndmagnet

I denne artikkelen går vi gjennom viktige nøkkelfaktorer å ta i betraktning når du skal velge den riktige elektromagnetiske håndmagneten for magnetpulverprøving.

Håndmagneter er noen av de mest allsidige og pålitelige delene av MPI utstyr når du er ute og inspiserer i felt. De finnes i ulike former og størrelser, som betyr at noen håndmagneter er mer passende til dine behov enn andre.

Å velge riktig håndmagnet har stor betydning for inspektøren som skal bruke den i over 8 timer av dagen under varierende forhold. Her er fem ting å ta i betrakting

1. Vekt

Hvor tung føles håndmagneten i hånden din? Prøv og hold den i mer enn noen få minutter og spør deg selv det samme spørsmålet igjen.

Ikke alle håndmagneter veier det samme; noen håndmagneter er nesten dobbel så tunge som andre. Når du bruker en håndmagnet hele dagen lang, kan en tyngre håndmagnet hindre deg med 15% og forårsake utmattelse. Dette gjelder spesielt om du inspiserer overflater over deg, eller i områder det er vanskelig å komme til.

En annen faktor er å sjekke om vekten er fordelt likt over håndmagneten. Er håndmagneten baktung? Det kan gjøre det vanskelig å inspisere sidelengs. Noen håndmagneter kan forårsake belastning på håndleddet når den brukes i klønete vinkler. Andre kan kreve bruk av to hender for å holde håndmagneten stødig – som kan ende i å trenge enda en operatør for å påføre pulveret. 

2. Ergonomi

Hvordan føles håndmagneten i hånden din? Er den for stor? For liten? Er det noen skarpe kanter som kan bli irriterende over tid? Hvordan føles bryteren? Er den plassert på rett sted?

Dette er spørsmål som tar for seg hvor behagelig arbeidsopplevelsen din blir med håndmagneten.

Den ideelle håndmagneten gjør det mulig for inspektøren å komfortabelt bruke én hånd, med en form som lar fingrene gripe den og en bryter som er riktig plassert for bruk i alle retninger.

 3. Holdbarhet

Hvor lang tid ønsker du at håndmagneten skal vare? Er den kun for én jobb? Eller trenger du en håndmagnet som vil vare i flere år?

 Å velge en håndmagnet som kan overleve påkjenningen i forskjellige tøffe miljøer kan være forskjellen mellom en behagelig jobb eller en frustrerende opplevelse.

 Hvis du vil beholde håndmagneten en stund, velg en håndmagnet som du enkelt kan reparere på egenhånd. Vær oppmerksom på de vanligste feilene for håndmagneter; ; ledningen og bryteren. Vær sikker på at håndmagneten du investerer i har en ledning og bryter du kan skifte ut eller reparere på egenhånd.  

 4. Styrke

Hvor lett består håndmagneten løftetesten? Består den samme test etter en dag med arbeid? Hva med etter et år?

 De fleste nye håndmagneter i dag oppfyller ASTM-kravene. Imidlertid kan noen håndmagneter beholde sin magnetiseringsevne lenger enn andre håndmagneter. 

 Før enhver jobb må du sørge for at håndmagneten du bruker fortsatt kan løfte en 4,5 kg vekt. Kontroller og bytt avrundede føtter på håndmagneten for å sikre at du alltid får god kontakt. Håndmagneter med 2 spoler er ofte sterkere enn magneter med enkel spole.   

 5. Ønskede indikasjoner

Hva slags indikasjoner trenger du å finne? Vil du se indikasjoner under overflater? Eller bare overflate-indikasjoner?

Det er lett å overse denne lille detaljen, men det å benytte en DC-håndmagnet

Gjør at man finner feil et stykke under overflaten.

Hvis det eneste du egentlig behøver er å se overflateindikasjoner, velg en AC-håndmagnet. 

 Sammendrag

Det er mange flere alternativer i dag i verdenen av håndmagneter enn det var tidligere. Dagene da operatører måtte leve med bruken av en ukomfortabel håndmagnet – og noen ganger farlige – er over.

 Når du skal velge din neste håndmagnet, bør du ta faktorene her i betraktning. Plukk opp noen forskjellige for å se hvordan de føles i hånden din, og forestill deg hvordan den vil føles etter en hel dags arbeid. Tenk over hvilke funksjoner du virkelig trenger, og hva du kan leve uten. Ta i betrakting hvor lenge du vil håndmagneten skal vare. Med disse faktorene i bakhodet, velger du håndmagneten som er best for deg.

Kontakt

Påmelding nyhetsbrev