Hva er egentlig NDT?
".. prosessen av å inspisere, teste eller evaluere materialer, kontrollere komponenter for uønskede elementer i materialet, eller forskjeller i materielle egenskaper uten å redusere delens funksjonsevne eller fysiske egenskaper. Med andre ord, når inspeksjonen eller testen er fullført, kan delen fortsatt brukes "

Definisjonen i lærebøkene er nyttig svar, men formidler ikke viktigheten av det en NDT-fagperson bidrar med. 

materialtesting

4 Steg for å svare på spørsmålet, hva jobber du med?

1. Snakk om hvordan du hjelper mennesker

2. Fortell en historie de kan relatere til

3. Dropp de tekniske detaljene

4. Del de områdene du brenner for

1. Snakk om hvordan du hjelper mennesker

En fin måte å fortelle andre om arbeidet du gjør er å illustrere hvordan du hjelper til med å gjøre verden tryggere eller menneskers liv bedre. Hvis du for eksempel er involvert i NDT eller kvaliteten på hjulopphengkomponenter, kan du si;

«Jeg sørger for at styrekomponentene på bilen din ikke får bilen til å svinge av veien på grunn av feil i fjæringen». 

Dette svaret kan de fleste relatere seg til og kan potensielt gjøre småpraten til en ekte samtale med innkommende spørsmål fra dem du prater med. 

2. Fortell en historie de kan relatere til

En annen måte å hjelpe andre å relatere seg til hva du driver med, er å fortelle en historie som maler et bilde. En historie lar deg ta kontroll på inntrykket lytterne vil sitte igjen med. Hvis du sier «Jeg tester turbinbladene for romfart», kan dette gjøre at lytteren danner seg et inntrykk uten å forstå viktigheten av arbeidet som går ut på inspeksjon av jetmotor. Fortell heller en historie om en nylig inspeksjon.

 «For tiden jobber jeg på et prosjekt hvor jeg tester flere flymotorer for å sikre at turbinbladene som driver flyet er i feilfri tilstand. Dette er kritisk for å være sikker på at passasjerene er trygge når de er på reise.»

Nå vil folk forstå hvordan du bidrar til at dem og alle deres kjære kan reise trygt. 

3. Dropp de tekniske detaljene

NDT-teknikere og dem som er involvert har en enorm lidenskap for deres arbeid. Det betyr at de elsker detaljene av deres daglige ansvar. For et ikke-teknisk publikum, er det en stor sjanse for at du kan kjede dem eller miste deres interesse. 

Hvis du følger veiledningen i de to første stegene ved å prate om å hjelpe mennesker eller å fortelle historiser de kjenner seg igjen i, husk å dropp de tekniske detaljene. Etter en god historie kan det derimot være et oppfølgingsspørsmål. I dette tilfellet kan svaret ditt kreve noen få tekniske detaljer. Men hvis de ikke spør spesifikt, hold det kort og enkelt. 

4. Del de områdene du er brenner for

De viktigste tingene å huske på er å være deg selv og dele de områdene av jobben som du er mest lidenskapelig opptatt av. Hvis du er begeistret for noe, er det stor sjanse for at lytterne dine også blir begeistret.

For eksempel, som markedsansvarlig i Holger Hartmann kan jeg si:

«Jeg hjelper eksperter som jobber med NDT til å bli bevisst på de nyeste og beste produktene på markedet. Produktene vi selger er blant de beste i industrien, så hver gang jeg hjelper dem å velge et produkt, vet jeg at jeg gjør verden til et tryggere sted. Menneskene jeg jobber med har en enorm kunnskap om produktene vi tilbyr, som bidrar til at jeg blir mer teknisk og kreativ.»

Orginaltekst: Magnaflux


Relaterte artikler 

håndmagnet